To Be Foodie

Rozleniwiliśmy się ostatnio i to totalnie. Zupełnie jakbyśmy byli na wakacjach. Ale nie ma się co dziwić, skoro w sklepach Lidl dokonaliśmy kolejnego odkrycia. Tym razem sięgnęliśmy po To Be Foodie i wcale tego nie żałowaliśmy! Po powrocie do domu, szybko i sprawnie, wyczarowaliśmy danie smakowite i aromatyczne.

W sklepowej lodówce znaleźliśmy trzy rodzaje To Be Foodie:

  • COCO DAHL Z POMIDORAMI – indyjskie danie w wersji wegańskiej powstało z połączenia soczewicy, pomidorów, kremowego mleka kokosowego i przypraw korzennych.
  • GREEN CURRY – kuchnia tajska to idealnie wyważona kompozycja przypraw, smaków i aromatów. Danie to zawiera ryż jaśminowy, mleczko kokosowe, kurczak, groszek cukrowy, trawę cytrynową.
  • YELLOW CURRY – to idealna kompozycja dla miłośników dalekowschodniej kuchni w wersji roślinnej. Znajdziemy tu ryż jaśminowy, mleczko kokosowe, ciecierzycę, dynię, cukinię, sos sojowy.

To Be Foodie można jeść tak jak się lubi. Jeśli nie mamy czasu, lub jesteśmy akurat w biurze możemy zjeść danie prosto z kartonika. Jeśli jesteśmy w domu można danie przełożyć na talerz i udawać, że danie przyrządziło się samemu. Wystarczy To Be Foodie przygrzać w mikrofalówce lub w sposób tradycyjny na patelni.

No i jeszcze jedna sprawa nas urzekła. Otóż opakowania To Be Foodie wykonane są ze 100% biodegradowalnej tektury, dzięki czemu udaje się ograniczyć produkcję plastiku, którego na świecie i tak dużo za dużo. Dodatkowo na każdym opakowaniu znajduje się instrukcja na temat tego, jak odpowiednio segregować.  

Który To Be Foodie najbardziej nam smakował? Trudno powiedzieć. Filip pokochał wszystkie. Mama zdecydowanie zieloną wersję czyli GREEN CURRY, a tata… Tata czeka na następne dania i z utęsknieniem sprawdza lodówkę Lidla.

Author: Smyk

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *